İşkol Çiftliği Ekstre Sarma Tenekede Kuru İncir 1000 Gr (Organik Dağ İnciri)
İlaçlama ve gübreleme çalışması yapılmamış organik sertifikalı ağaçlardan elde edilen Aydın Nazilli yöresi doğal inciri.
Kemik Sağlığı: Neredeyse tüm sebze ve meyveler kemi sağlığına katkıda bulunur ve kemik hastalıklarından korunmamıza yardımcı olur. Ancak magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren incirin bu meyveler arasında özel bir yeri var. Magnezyum kalsiyumun vücut tarafından işlenmesine yardımcı olurken K vitamini kalsiyumun kemikleri güçlendirmesini sağlar.
Antioksidan: Kurutulmuş incir antioksidan bakımından en zengin kuru meyveler arasında yer almaktadır. Meyve kaynaklı antioksidanların özellikle göz sağlığının korunmasında sebze kaynaklı antioksidanlara göre daha etkili olduğu bilinmektedir. 55 yaş üstü yetişkinler arasında yaygın olarak görülen bir göz hastalığı olan sarı nokta (makula dejeneasyonu) hastalığından korunmak için düzenli olarak kuru incir yiyebilirsiniz.
Demir: 1 adet incir günlük demir ihtiyacının %1’ini karşılar. Demir eksikliği nedeniyle demir bakımından zengin sebze ve meyveler tüketiyorsanız inciri listenize eklemenizi öneririm.
İncirde bulunan pektin (suda çözünen lif) sindirim sistemine girdiğinde fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
İncirin Besin Değeri 1 adet incir (yaklaşık 65 gram) 47 kalori
0.5 gr protein 90.9 IU A vitamini (günlük ihtiyacın %2’si)
1.3 mg C vitamini (günlük ihtiyacın %2’si)
3 mcg K vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü) 0.3 mg
niasin (günlük ihtiyacın %1’i)
0.1 mg B6 vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü)
3.8 mcg folat (günlük ihtiyacın %1’i)
0.2 mg B5 vitamini (günlük ihtiyacın %2’si)
22.4 mg kalsiyum (günlük ihtiyacın %2’si)
0.2 mg demir (günlük ihtiyacın %1’i)
10.9 mg magnezyum (günlük ihtiyacın %3’ü)
9 mg fosfor (günlük ihtiyacın %1’i)
149 mg potasyum (günlük ihtiyacın %4’ü)
0.1 mg bakır (günlük ihtiyacın %1’i)
0.1 mg manganez (günlük ihtiyacın %4’ü) içerir.